Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

De gemeente biedt woningeigenaren in de Vogelbuurt de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen te financieren met een duurzaamheidslening. Deze lening heeft een rentepercentage van ongeveer 3%. U kunt minimaal € 2.500,- lenen en maximaal € 15.000,-. U betaalt de lening over een looptijd van 15 jaar terug. De lening mag altijd en kosteloos sneller worden afgelost.

Energiebesparing
Met energiebesparende maatregelen kunt u flink besparen op uw energiekosten en u draagt bij aan een beter klimaat en milieu. Uw woning wordt meer waard en een aantal maatregelen verhoogt ook uw wooncomfort. 

Voor welke maatregelen is de duurzaamheidslening beschikbaar? 
- Warmtepomp
- Zonnestroompanelen
- Zonneboilersysteem voor het verwarmen van tapwater en/of ruimteverwarming
- Vloer-, gevel- en dakisolatie met een Rc-waarde die voldoet aan de eisen van het bouwbesluit
- Spouwmuurisolatie
- HRe-ketel
- Energiezuinige gelijkstroompompen en -ventilatoren
- Drukgestuurd of CO2-gestuurd ventilatierooster

Meer informatie over de (eisen aan) maatregelen vidnt u in 'Beleidsregel duurzaamheidslening'.

Hoe vraag ik een duurzaamheidslening aan?
De duurzaamheidslening kunt u aanvragen door een aanvraagformulier in te vullen en, samen met de bijbehorende bijlagen, op te sturen naar gemeente Oude IJsselstreek (Postbus 42, 7080 AA GENDRINGEN). 

- Startformulier duurzaamheidslening Vogelbuurt
- Toelichting op de duurzaamheidslening
- Beleidsregel duurzaamheidslening

Vragen?
Voor vragen en/of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Conny Huijskes van gemeente Oude IJsselstreek via tel. (0315) 292 292 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..