Bomenbuurt is volop in ontwikkeling. Het wordt een groene wijk, letterlijk en figuurlijk, voor mensen die kiezen voor bewust leven. Bomenbuurt wordt ook een moderne en veilige wijk, waar jong en oud zich thuis voelt.

Bomenbuurt wordt letterlijk en figuurlijk een groene buurt. Een moderne, toekomstgerichte en veilige buurt binnen de wijk Vogelbuurt/Biezenakker in Ulft. Een buurt met energieneutrale woningen waar jong en oud zich prettig en op zijn gemak voelt.

Een buurt voor jong en oud
In Bomenbuurt verrijzen 61 woningen, waarvan 39 sociale huurwoningen en 22 twee-onder-één kap koopwoningen. Wooncorporatie Wonion gaat de 39 sociale huurwoningen verhuren. Klomps Bouwbedrijf uit Dinxperlo ontwikkelt en realiseert 22 koopwoningen en is tevens de bouwer van de 39 huurwoningen.

Wonen in het groen
Wonen in Bomenbuurt betekent wonen in een natuurlijke omgeving, met veel aandacht voor fiets- en wandelpaden, bankjes, speelplaatsen en gevarieerde groenvoorzieningen.Centraal in de buurt wordt een park aangelegd met daarin onder meer een ‘wadi’, een natuurlijk filter voor het overtollige regenwater. Auto’s worden zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken, terwijl er wel voldoende parkeergelegenheid is voor bewoners en bezoekers.

Zeer lage energiekosten
In Bomenbuurt kunt u wonen tegen zeer lage energiekosten. De woningen in Bomenbuurt worden energieneutrale woningen. Dit zijn woningen die evenveel energie opwekken als ze gebruiken, bij normaal energieverbruik. Alle benodigde energie voor verwarming, koeling, warm water en elektriciteit wordt uit energiebronnen gehaald die onbeperkt en gratis voorhanden zijn, zonder het milieu te belasten. Daarbij hoeft u niets ‘in te leveren’ want het comfort en de behaaglijkheid in een energieneutrale woning zijn ongekend.

Overige buurten

De Gaarden
De Parkbuurt
Het Bosveld
Bomenbuurt

Zoeken