Bomenbuurt is volop in ontwikkeling. Het wordt een groene wijk, letterlijk en figuurlijk, voor mensen die kiezen voor bewust leven. Bomenbuurt wordt ook een moderne en veilige wijk, waar jong en oud zich thuis voelt.

De Bomenbuurt bestaat uit 39 energieneutrale sociale huurwoningen. De woningen wekken zelf de benodigde energie op voor het verwarmen van de woning, voor ventilatie en voor warm water en verlichting. Of de woning voldoende opwekt om op een energierekening van nul uit te komen is afhankelijk van het gedrag van bewoners en de apparatuur die zij gebruiken. Om bewoners extra te stimuleren bewust met energie om te gaan is het energieverbruik en opwek drie jaar lang gemeten.

Woonlasten bestaan voor een groot deel uit energiekosten. “Wonen in een energieneutrale woning kan aanzienlijk schelen in de woonlasten.” Vertelt Ingrid Pierik, Beleidsadviseur techniek bij Wonion. “De afgelopen drie jaar hebben we het energieverbruik en de opwek van energie in Bomenbuurt gemeten. Het resultaat is nog beter dan verwacht. Bij 52 procent van de gemonitorde woningen komt de energierekening zelfs uit op nul! Een mooi resultaat.” Besluit zij tevreden haar verhaal.

De Achterhoek is een bijzondere buurt rijker. De eerste energieneutrale buurt in de Achterhoek en binnen de sociale huursector is vrijdag 7 december officieel geopend. Wethouder John Haverdil, Harrie Kuypers directeur-bestuurder van wooncorporatie Wonion en Bram Klomps, directeur van het zogeheten bouwbedrijf, onthulden een buurtbank als symbolische openingshandeling voor de energieneutrale Bomenbuurt. Deze bank is ontworpen én gemaakt door bewoners. Tijdens de opening werd een rondgang door de wijk georganiseerd en kregen genodigden de gelegenheid een energieneutrale woning van binnen te bekijken.

Andere locatie door weersomstandigheden
Op vrijdagmiddag 7 december vierden de projectpartners Wonion en gemeente Oude IJsselstreek samen met bouwbedrijf Klomps, bewoners, omwonenden en andere betrokkenen bij Bomenbuurt dat een duurzame buurt gerealiseerd is. Vanwege de weersomstandigheden werd uitgeweken naar een andere locatie dan oorspronkelijk gedacht. In plaats van in een tent in Bomenbuurt, werd in de kantine van voetbalvereniging de Ulftse Boys stil gestaan bij de realisatie van de energieneutrale buurt. ‘De tentopbouwer kon de veiligheid van de bezoekers niet garanderen in verband met de verwachtte hevige sneeuwval. Wij nemen hierin geen risico’s en daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere locatie. Erg fijn dat we zo snel terecht konden bij de Ulftse Boys. We hebben een paar uur voor de officiële opening alle genodigden gebeld om hen te informeren over de gewijzigde locatie. Dit heeft vruchten afgeworpen, want de officiële opening van deze bijzondere, energieneutrale buurt werd druk bezocht!’ Aldus Harrie Kuypers, directeur-bestuurder bij Wonion.

Foto's opening Bomenbuurt
RKL_3192_Bomenbuurt_Ulft_7-12-2012

Op de Facebookpagina van Wonion zijn meer foto's terug te vinden van de opening van Bomenbuurt in Ulft. Klik hier om direct naar het fotoalbum te gaan.

Vrijdagmiddag 7 december vindt de officiële opening van Bomenbuurt in Ulft plaats. Bewoners, omwonenden en andere betrokkenen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. In verband met de weersomstandigheden vindt de opening niet plaats in een tent in de buurt zelf, maar in de kantine van voetbalvereniging de Ulftse Boys, het adres is:

Ulftse Boys
Vogelenzangweg 31
7071 PT Ulft

Op http://www.ulftseboys.nl/default.aspx?page=Route is een routebeschrijving te vinden.

Wij zien alle genodigden graag vanmiddag om 15.00 uur in de kantine van de Ulftse Boys voor de opening van Bomenbuurt. Lukt het u niet om aanwezig te zijn in verband met de weersomstandigheden? Dan begrijpen wij dat uiteraard.

Overige buurten

De Gaarden
De Parkbuurt
Het Bosveld
Bomenbuurt

Zoeken