Bomenbuurt is volop in ontwikkeling. Het wordt een groene wijk, letterlijk en figuurlijk, voor mensen die kiezen voor bewust leven. Bomenbuurt wordt ook een moderne en veilige wijk, waar jong en oud zich thuis voelt.

Bouwbedrijf Klomps bouwt momenteel 61 energieneutrale woningen in Bomenbuurt. Vrijdag 10 juni werd een officiële handeling verricht voor de realisatie van de 22 koop- en 39 huurwoningen. Henk Veerman (directeur-bestuurder Wonion), Harrie Kuypers (directeur-bestuurder Wonion) en John Haverdil (projectwethouder Bomenbuurt) ontvingen een tegoedbon voor een boom. Vervolgens maakten de drie een ritje in elektrische auto’s en op een elektrische scooter. De duurzaamheid, het grote aantal woningen én de combinatie huur- en koopwoningen maakt dat Bomenbuurt onderscheidend is in Nederland.

Officile_handeling_Bomenbuurt_-_WEB_-_01 
Harrie Kuypers (Wonion) rijdt als officiële starthandeling op een
elektrische scooter door het lint.


Nog niet eerder vertoond
De bouw van energieneutrale woningen van deze omvang is in Nederland nog niet eerder vertoond. En in de sociale huur is het helemaal uniek. Alle reden om samen met toekomstige huurders, betrokkenen en omwonden even stil te staan bij dit bijzondere project. Aanwezigen konden de modelwoning bezoeken en de, speciaal voor Bomenbuurt gemaakte, film over energieneutraal wonen bekijken.

Energieneutraal wonen
De woningen in Bomenbuurt zijn energieneutraal. Bij normaal energieverbruik wekken de woningen evenveel energie op als dat ze gebruiken. Alle energie voor verwarming, koeling, warm water en elektriciteit wordt uit onbeperkte en gratis energiebronnen gehaald.

Een woning kopen in Bomenbuurt
De koopwoningen hebben een woonkamer met wintertuin, een keuken met bergingskast en een doorgang van de wintertuin naar de garage. De eerste verdieping heeft drie slaapkamers waarvan 1 ruime slaapkamer en een badkamer. De kavels zijn ruim opgezet en bieden de mogelijkheid om te parkeren op eigen terrein.

Interesse in een koopwoning in Bomenbuurt?
Begin juli start de verkoop van de koopwoningen. Bij Alliance Makelaars in Ulft en bij Seesink Makelaars in Dinxperlo kunt u terecht voor meer informatie over de woningen.

Overige buurten

De Gaarden
De Parkbuurt
Het Bosveld
Bomenbuurt

Zoeken