Bomenbuurt is volop in ontwikkeling. Het wordt een groene wijk, letterlijk en figuurlijk, voor mensen die kiezen voor bewust leven. Bomenbuurt wordt ook een moderne en veilige wijk, waar jong en oud zich thuis voelt.

Bewoners van Bomenbuurt in Ulft zijn tijdens een buurtmozaïekdag op zaterdag 17 november, samen aan de slag gegaan met het mozaïeken van een bank die een plek krijgt in hun nieuwe buurt. Tijdens deze dag, georganiseerd door wooncorporatie Wonion en gemeente Oude IJsselstreek, volgde een groepje bewoners in de ochtend een professionele workshop mozaïeken. Tijdens deze workshop leerden bewoners de kunst van het mozaïeken door te oefenen op  een miniatuur bank. De bewoners die deelnamen aan deze workshop begeleidden in de middag de overige bewoners bij het mozaïeken van de buurtbank. In een gezellige sfeer is in nauwe samenwerking tussen bewoners de buurtbank afgerond. De bank krijgt een plek in Bomenbuurt en wordt onthuld tijdens de officiële opening van de nieuwbouwbuurt. De dag werd afgesloten met een stamppotbuffet, aangeboden door Fidessa Welzijn.

Buurtbank_Bomenbuurt
Meer foto's van de buurtmozaïekdag in Bomenbuurt zijn te vinden op de Facebookpagina van Wonion. Klik hier om de foto's te bekijken.

Enthousiaste reacties
‘Erg leuk om samen met onze buren creatief bezig te zijn! Op deze manier leren we onze buren beter kennen. Dat was ook onze voornaamste reden om naar de buurtmozaïekdag te komen.’ Aldus een enthousiaste bewoner van Bomenbuurt. Een ander vult aan: ‘Tijdens zo’n festiviteit leer je niet alleen je directe buren kennen, maar maak je ook eens een praatje met buren wat verderop in de straat. Dat is leuk en maakt dat wij ons hier meer en meer thuis voelen.’ Een bijdrage leveren aan de sociale samenhang in een wijk vinden Wonion en de gemeente belangrijk. Wethouder John Haverdil en Harrie Kuypers, directeur-bestuurder bij Wonion waren ook aanwezig bij de buurtfestiviteit in Bomenbuurt. Zij vertellen: ‘Niet alleen de woning bepaalt of iemand zich ergens thuis voelt. Juist ook de leefomgeving én het contact in een buurt leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Daarom investeren wij niet alleen in wijkvernieuwing, maar leveren we ook een bijdrage aan het bevorderen van de leefbaarheid in de wijk. Het aanbieden van buurtbanken aan bewoners en hen daar actief bij betrekken, zodat het hun bank wordt, is daar een voorbeeld van.’

Buurtvereniging in opkomst

Tijdens de buurtmozaïekdag opperde bewoners ideeën om een buurtvereniging op te richten en om zelf vaker buurtfestiviteiten te organiseren. ‘We zouden graag een grote kerstboom in Bomenbuurt plaatsen in de decembermaand. Een boom die we samen kunnen versieren en waar we elkaar kunnen ontmoeten voor een praatje.’ Aldus een bewoonster van Bomenbuurt. ‘Het is goed te horen dat er ideeën vanuit bewoners ontstaan, die bijdragen aan de saamhorigheid in de buurt.’ Aldus Kuypers.

Resultaat onthuld tijdens officiële opening Bomenbuurt op 7 december

Nu fase één van Bomenbuurt nagenoeg gereed is, is het tijd voor een officiële opening. Op vrijdag 7 december vindt de feestelijke opening plaats. Bewoners, omwonenden en overige betrokkenen zijn hiervoor uitgenodigd. Na een aantal korte toespraken, wordt de buurtbank onthuld zodat het resultaat van de buurtmozaïekdag voor iedereen te zien is. De buurtbank krijgt een prominente plek in de buurt: hij komt aan de rand van de wadi te staan, met uitzicht op de speeltuin.

Buurtbank ontworpen door bewoners
De wijk Vogelbuurt/Biezenakker ondergaat een metamorfose en inmiddels zijn de eerste deelgebieden in het kader van de wijkvernieuwing afgerond. Om samen met de buurt te vieren dat hun buurt opgeknapt is óf te vieren dat er een nieuwe buurt is ontstaan, bieden Wonion en gemeente bewoners bij afronding van een deelproject een buurtbank aan. Het ontwerp van deze buurtbank maken de bewoners zelf. De eerste buurtbank komt te staan in Bomenbuurt. Via een ontwerpwedstrijd konden bewoners van nieuwbouwwijk Bomenbuurt hun ideeën voor de buurtbank aangeven. Uit de inzendingen koos de jury voor de ontwerpen van bewoners Ineke Tiek en Vendula Cerna. De buurtbanken krijgen een plek in de buurt en vormen straks een plek waar buurtbewoners elkaar dagelijks kunnen ontmoeten.

Overige buurten

De Gaarden
De Parkbuurt
Het Bosveld
Bomenbuurt

Zoeken