Welkom in De Gaarden! De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

Duurzaamheidslening
De gemeente biedt woningeigenaren in de Vogelbuurt de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen te financieren met een duurzaamheidslening. Deze lening heeft een rentepercentage van ongeveer 3%. U kunt minimaal € 2.500,- lenen en maximaal € 15.000,-. U betaalt de lening over een looptijd van 15 jaar terug. De lening mag altijd en kosteloos sneller worden afgelost. Zo is het ook voor woningeigenaren die onvoldoende geld hebben voor de maatregelen mogelijk om de maatregelen uit te laten voeren aan de woning.

Energiebesparing
Met energiebesparende maatregelen kunt u flink besparen op uw energiekosten en u draagt bij aan een beter klimaat en milieu. Uw woning wordt meer waard en een aantal maatregelen verhoogt ook uw wooncomfort. 

Voor welke maatregelen is de duurzaamheidslening beschikbaar? 
- Warmtepomp
- Zonnestroompanelen
- Zonneboilersysteem voor het verwarmen van tapwater en/of ruimteverwarming
- Vloer-, gevel- en dakisolatie met een Rc-waarde die voldoet aan de eisen van het bouwbesluit
- Spouwmuurisolatie
- HRe-ketel
- Energiezuinige gelijkstroompompen en -ventilatoren
- Drukgestuurd of CO2-gestuurd ventilatierooster

Meer informatie over de (eisen aan) maatregelen vidnt u in 'Beleidsregel duurzaamheidslening'.

Hoe vraag ik een duurzaamheidslening aan?
De duurzaamheidslening kunt u aanvragen door een aanvraagformulier in te vullen en, samen met de bijbehorende bijlagen, op te sturen naar gemeente Oude IJsselstreek (Postbus 42, 7080 AA GENDRINGEN). 

- Startformulier duurzaamheidslening Vogelbuurt
- Toelichting op de duurzaamheidslening
- Beleidsregel duurzaamheidslening

Vragen?
Voor vragen en/of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Rik Altena van gemeente Oude IJsselstreek via tel. (0315) 292 292 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..