Welkom in De Gaarden! De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

Subsidie "Vogelbuurt Bespaart"

Gemeente Oude IJsselstreek biedt woningeigenaren in de Vogelbuurt de mogelijkheid om maximaal € 500,- subsidie te ontvangen voor energiebesparende maatregelen in hun woning. De subsidie is onder andere beschikbaar voor isolatie, HR++ glas of een zonneboiler. Let op: we kunnen maximaal 100 woningeigenaren een subsidie toewijzen: de gemeente Oude IJsselstreek heeft een bedrag van € 500.000,- beschikbaar, waardoor er maximaal 100 subsidies vertrekt kunnen worden à € 500,-.

Voor welke maatregelen geldt de subsidie?
De subsidie is te krijgen voor de volgende maatregelen: HR++ glas, zonneboilers, zonnecollectoren, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.

De maatregelen moeten eerst uitgevoerd zijn, voor de gemeente de subsidie uitkeert. Alle voorwaarden zijn uitgebreid beschreven in 'Beleidsregel Vogelbuurt Bespaart'.

Voorwaarden
U krijgt € 500.- subsidie als u minimaal € 1000.- uitgeeft aan energiebesparende maatregelen. Als u minder dan €1000.- uitgeeft dan krijgt u 50% van de kosten vergoed.

Uitvoering van de energiebesparende maatregel(en)
U kunt deze maatregel door een bedrijf laten uitvoeren. U mag ook de maatregelen zelf uitvoeren. In dat geval komen alleen de materiaalkosten voor subsidiering in aanmerking.

Hoe vraag ik de subsidie "Energie Bespaart" aan?
De subsidie kunt u aanvragen door een aanvraagformulier in te vullen en, samen met de bijbehorende bijlagen, op te sturen naar gemeente Oude IJsselstreek (Postbus 42, 7080 AA GENDRINGEN).


- Aanvraagformulier Vogelbuurt Bespaart
- Toelichting Vogelbuurt Bespaart
- Uitbetalingsformulier Vogelbuurt Bespaart 
- Beleidsregel Vogelbuurt Bespaart

Vragen?
Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Rik Altena van gemeente Oude IJsselstreek via tel. (0315) 292 292 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..