Welkom in De Gaarden! De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

In mei starten de groot onderhoudswerkzaamheden. Vastbouw Oost uit Arnhem gaat het groot onderhoud uitvoeren.

Modelwoning
Alle groot onderhoudswerkzaamheden zijn te zien in de modelwoning die Vastbouw heeft gerealiseerd aan Mezenpad 25. In de modelwoning kunt u zien welke groot onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd gaan worden en u kunt zich laten informeren over de ingrepen. Zowel de huurders als particulieren uit de Kwartellaan en het Mezenpad hebben een uitnodiging ontvangen om de modelwoning te komen bezichtigen.

De modelwoning is op afspraak met de uitvoerder te bezoeken. De uitvoerder is Heinrich van de Heuvel. Bereikbaar op werkdagen van 7:30 uur tot 16:00 uur op tel. 06 - 51 85 71 16.   

Werkzaamheden huurwoningen
Alle huurwoningen krijgen nieuwe kunststof kozijnen met isolerende beglazing. De spouwisolatie wordt nagekeken en daar waar geen isolatie meer aanwezig is, wordt de spouw nagevuld. Er wordt op zolder dakisolatie aan de binnenzijde aangebracht. Ook wordt de vloer in de kruipruimte van isolatie voorzien en de berging wordt gedeeltelijk opgeknapt: het dak wordt vernieuwd en het kozijn van de berging wordt vervangen.  De woningen hebben op dit moment een energielabel D. Nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, krijgen de woningen een energielabel A. Hiermee dalen de energielasten voor de bewoners aanzienlijk. Hoeveel dit precies is, is per bewoner verschillend.

Klik hier  voor de informatiebrochure voor huurders.

Bent u woningeigenaar en wilt u graag meeliften?
Wij vinden het belangrijk woningeigenaren in de Kwartellaan en het Mezenpad de mogelijkheid te bieden om mee te liften op de groot onderhoudswerkzaamheden. Wij zijn bezig aantrekkelijke maatwerkpakketten samen te stellen. Tevens onderzoekt gemeente Oude IJsselstreek de subsidiemogelijkheden voor isolerende werkzaamheden. Woningeigenaren in de Kwartellaan en het Mezenpad krijgen persoonlijk bericht, wanneer de maatwerkpakketten en subsidiemogelijkheden voor isolerende werkzaamheden bekend zijn.

Klik hier  voor de informatiebrochure voor woningeigenaren (particulieren).