Welkom in De Gaarden! De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

Wonion realiseerde in 2017 bijna veertig nul-op-de-meter huurwoningen in De Gaarden in Ulft. De woningen onderscheiden zich door het duurzame en milieuvriendelijke karakter. In De Gaarden blijft het echter niet bij het bouwen van duurzame woningen alleen. Wonion gaf ook de buitenruimte een wezenlijke plek in het project en richtte samen met een aantal bewoners en omwonenden de tussenlichtende groenstrook op duurzame en eigentijdse wijze in als pluktuin.

Aan de Nachtegaallaan, Zwaluwpad, Colibriestraat, Merellaan en de Eksterstraat zijn 38 NOM huurwoningen verrezen. Bewoners en omwonenden van deze duurzame woningen zijn betrokken bij de inrichting van de pluktuin tussen de woningen aan de Eksterstraat. In de duurzame inrichting van de pluktuin is rekening gehouden met de wensen van de verschillende leeftijdscategorieën van bewoners. Zo is de pluktuin te gebruiken als ontmoetingsplek, maar ook op sportief gebied kunnen bewoners terecht in de pluktuin.

Duurzaam karakter huis en tuin
De ingerichte pluktuin dient als verlengstuk van de eigen buitenruimte die bij de nul-op-de-meter nieuwbouwwoningen hoort. De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp. Dit betekent dat het mogelijk is om er met nul op de energierekening te wonen.

Vernieuwingen Vogelbuurt
De duurzame pluktuin is in De Gaarden gerealiseerd. De Gaarden is onderdeel van de Vogelbuurt. Wonion werkte jaren aan renovatieprojecten in de Vogelbuurt in Ulft. Door de grondige opknapbeurt is de uitstraling van de wijk er aanzienlijk op vooruit gegaan. Voor Wonion is de realisatie van de 38 nul-op-de-meter woningen het afsluitende nieuwbouwproject in de wijk. Er volgen nog een aantal afrondende werkzaamheden aan de openbare ruimte.

 

Wonion startte dit voorjaar met de bouw van 38 nul-op-de-meter huurwoningen in De Gaarden in Ulft. De eerste woningen van de 38 nieuw te bouwen woningen bereikten woensdag 5 juli het hoogste punt. De woningen onderscheiden zich door het duurzame en milieuvriendelijke karakter. Door nul-op-de-meter woningen te bouwen helpt Wonion haar huurders om de energielasten te beperken en blijven de woonlasten van de toekomstige huurders beheersbaar.

De 38 huurwoningen die aan de Nachtegaallaan, Zwaluwpad, Colibriestraat, Merellaan en de Eksterstraat verrijzen bouwt Dura Vermeer in opdracht van Wonion nul-op-de-meter. De nul-op-de-meter huurwoningen bestaan uit 28 kleine gezinswoningen en 10 levensloopbestendige woningen. De gevel, dak en vloeren van de woningen worden hoogwaardig geïsoleerd. Daarnaast worden de woningen onder andere voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp waarmee met een temperatuur verlaging van 2 tot 3 graden, in de zomer beperkt gekoeld kan worden. Om warmteverlies te voorkomen worden de woningen kierdicht gebouwd.

Een groot deel van de woonlasten bestaat uit kosten voor energie. Het bouwen van woningen, waarbij het mogelijk is om met nul-op-de energiemeter te wonen verlagen de uiteindelijke woonlasten. Wonion vindt het belangrijk om op deze manier een bijdrage te leveren aan het verlagen van de woonlasten.

Vernieuwingen Vogelbuurt
De 38 nul-op-de-meter huurwoningen worden in De Gaarden gebouwd. De Gaarden is onderdeel van de Vogelbuurt. Wonion werkt al jaren aan renovatieprojecten in de Vogelbuurt in Ulft. Door de grondige opknapbeurt is de uitstraling van de wijk er aanzienlijk op vooruit gegaan. Voor Wonion is de realisatie van de 38 nul-op-de-meter woningen het afsluitende project in de wijk. Daarna volgen nog een aantal afrondende werkzaamheden aan de openbare ruimte. De woningen worden in fases opgeleverd. Naar verwachting kunnen toekomstige bewoners eind van dit jaar hun duurzame woning betrekken.

De wijkvernieuwing van Vogelbuurt/Biezenakker vordert gestaag. Binnen deze wijk zijn de buurten De Gaarden en De Parkbuurt voor het grootste deel in een nieuw jasje gestoken en hebben hierdoor een geheel andere uitstraling. In 2012/2013 pakte Wooncorporatie Wonion al 117 woningen aan in deze twee buurten, nu zijn er nog eens tien woningen binnen de twee buurten vernieuwd. Afgelopen week ontvingen de bewoners de sleutel van hun totaal vernieuwde woning.

De tien onlangs gerenoveerde woningen liggen in de buurten De Parkbuurt en De Gaarden, aan de Kwartellaan. Beide buurten zijn groene buurten binnen de wijk Vogelbuurt/Biezenakker. De renovatie van de tien woningen aan de Kwartellaan is een voortzetting van de 117 woningen die in 2012 en 2013 zijn gerenoveerd. Net als de eerder gerenoveerde woningen in deze buurten is er met de renovatie van de woningen ingestoken op het verlagen van de energielasten van de bewoners. Hiermee wil de wooncorporatie de woonlasten voor haar huurders betaalbaar houden.

Energiezuinige woningen
De 10 gerenoveerde woningen in De Gaarden en De Parkbuurt gaan van energielabel E/F naar energielabel A. De woningen zijn voorzien van dubbelglas en de schil van de woningen zijn totaal vernieuwd en geïsoleerd, wat ten goede komt aan het uiterlijk van de woningen en daarmee de uitstraling van de buurten.

Vernieuwing Vogelbuurt/Biezenakker
De vernieuwingen van de wijk Vogelbuurt/Biezenakker krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn 127 woningen van de 190 Vaneg-woningen binnen de Vogelbuurt/Biezenakker gerenoveerd, 63 woningen zijn gesloopt. Aan de Parkietstraat en de Vinkenstraat worden 28 zeer energiezuinige nieuwbouw huurwoningen gerealiseerd. Naar verwachting worden deze woningen dit najaar opgeleverd.