Welkom in De Gaarden! De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

Wonion en de gemeente Oude IJsselstreek gaan samen aan de slag met de vernieuwing van de wijk Vogelbuurt/Biezenakker. Eén van onze doelstellingen voor deze vernieuwing is het verbeteren van de uitstraling van de wijk. Er is hierbij niet alleen aandacht voor het opknappen van de woningen, maar ook voor de openbare ruimte. Daarom is er voor gekozen nieuwe poorten te plaatsen bij de woningen aan de Kwartellaan en aan het Mezenpad. Daarnaast worden de bergingen van deze woningen voorzien van verlichting. Dit komt de uitstraling van de wijk ten goede.

Alle bewoners aan de Kwartellaan en het Mezenpad die een woning van Wonion huren krijgen dus een nieuwe poort. Wonion streeft er naar alle poorten aan de Kwartellaan en het Mezenpad te vervangen zodat er een éénduidig beeld ontstaat in de wijk. Ook woningeigenaren aan de Kwartellaan en het Mezenpad biedt Wonion de kans tegen een aantrekkelijk tarief aan te sluiten bij de vernieuwing van de poorten. Wilt u graag zien hoe uw woning er na het plaatsen van de nieuwe poort uit ziet? Loop, fiets of rijd dan langs de modelwoning aan het Mezenpad, nummer 25. Hier is onlangs de definitieve poort geplaatst.

Afbreken oude poort
Om de nieuwe poort te kunnen plaatsen moet de oude eerst worden verwijderd. Het afbreken van de oude poort wordt door de bewoners zelf gedaan. Bouwbedrijf Vastgoed plaatst afvalcontainers in de wijk, hierin kan het materiaal van de oude poorten worden gestort. De afvalcontainers zijn uitsluitend bedoeld om het materiaal van de oude poort in te plaatsen. Op 16 augustus start Vastbouw met de vervanging van de poorten.

Uitzonderlijke situatie Kwartellaan
Woont u aan de Kwartellaan en parkeert u uw auto direct voor uw huis? In 2012/2013 wordt de Kwartellaan verlegd. Daarna is het niet meer mogelijk uw auto direct voor uw woning te parkeren. We doen er natuurlijk alles aan om dit zo lang mogelijk voor u mogelijk te maken. Daarom plaatsen wij de nieuwe poorten, bij de woningen waarvan de bewoners hun auto aan de Kwartellaan parkeren, pas op het moment dat het verleggen van de Kwartellaan gerealiseerd is. U kunt dan zolang de Kwartellaan nog niet verlegd is, voor uw woning parkeren.

Bestrating
Bij een aantal woningen sluit de bestrating niet geheel aan op de nieuwe poort. Bent u zelf niet in staat dit aan te passen? Wellicht kunnen wij u er mee helpen.

Vragen
Wilt u meer weten over de vervanging van de poorten? U kunt tot 27 augustus met uw vragen terecht bij Vivian van Trienen (0315) 69 60 45 of Jeroen Schasfoort (0315) 69 60 47. Na 30 augustus kunt u voor vragen contact opnemen met Hans Bosboom op telefoonnummer (0315) 69 60 78.

Hebt u vragen over de veranderingen in de openbare ruimte, zoals het verleggen van de weg? Neem dan contact op met Rudi Segers van de gemeente Oude IJsselstreek (0315) 29 22 92.