Welkom in De Gaarden! De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

Wonion realiseerde in 2017 bijna veertig nul-op-de-meter huurwoningen in De Gaarden in Ulft. De woningen onderscheiden zich door het duurzame en milieuvriendelijke karakter. In De Gaarden blijft het echter niet bij het bouwen van duurzame woningen alleen. Wonion gaf ook de buitenruimte een wezenlijke plek in het project en richtte samen met een aantal bewoners en omwonenden de tussenlichtende groenstrook op duurzame en eigentijdse wijze in als pluktuin.

Aan de Nachtegaallaan, Zwaluwpad, Colibriestraat, Merellaan en de Eksterstraat zijn 38 NOM huurwoningen verrezen. Bewoners en omwonenden van deze duurzame woningen zijn betrokken bij de inrichting van de pluktuin tussen de woningen aan de Eksterstraat. In de duurzame inrichting van de pluktuin is rekening gehouden met de wensen van de verschillende leeftijdscategorieën van bewoners. Zo is de pluktuin te gebruiken als ontmoetingsplek, maar ook op sportief gebied kunnen bewoners terecht in de pluktuin.

Duurzaam karakter huis en tuin
De ingerichte pluktuin dient als verlengstuk van de eigen buitenruimte die bij de nul-op-de-meter nieuwbouwwoningen hoort. De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp. Dit betekent dat het mogelijk is om er met nul op de energierekening te wonen.

Vernieuwingen Vogelbuurt
De duurzame pluktuin is in De Gaarden gerealiseerd. De Gaarden is onderdeel van de Vogelbuurt. Wonion werkte jaren aan renovatieprojecten in de Vogelbuurt in Ulft. Door de grondige opknapbeurt is de uitstraling van de wijk er aanzienlijk op vooruit gegaan. Voor Wonion is de realisatie van de 38 nul-op-de-meter woningen het afsluitende nieuwbouwproject in de wijk. Er volgen nog een aantal afrondende werkzaamheden aan de openbare ruimte.