Welkom in De Gaarden! De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

Op 12 november 2009 hebben Wonion en gemeente Oude IJsselstreek een informatiemarkt gehouden over het groot onderhoud aan de huurwoningen gelegen aan het Mezenpad en de Kwartellaan (even nummers) in Ulft.

Invulling informatiemarkt

Tijdens deze informatiemarkt hebben we bewoners kennis laten maken met de beeldkwaliteitskaders voor De Gaarden en De Parkbuurt en we hebben hen gevraagd wat zij als positieve en negatieve punten zien van de openbare ruimte in het Mezenpad en de Kwartellaan op dit moment. Daarnaast hebben wij bewoners geïnformeerd over de werkzaamheden die wij aan de woningen gaan uitvoeren en de mogelijkheden van het keuken- en sanitairprogramma van Wonion.

Werkzaamheden

Wij gaan verschillende werkzaamheden uitvoeren om de woningen te verbeteren. Denk hierbij aan het plaatsen van nieuwe kozijnen, nieuwe ramen, het isoleren van de vloer en het dak, het vernieuwen van de dakbedekking, boeiboorden en dakranden van de bergingen en het vernieuwen van de complete houten pui van de bergingen. Daarnaast is uit een paar vooronderzoeken gebleken dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt in de panelen van de kozijnen en in de ventilatiebuizen van de keuken en badkamer. Wij gaan de kozijnen vervangen en ook de ventilatiebuis op de badkamer wordt vervangen. De ventilatiebuis in de keuken blijft zitten. De asbesthoudende materialen zijn hechtgebonden. Dit betekent dat het materiaal niet gevaarlijk is en kan blijven zitten. Er is geen enkel gevaar voor de gezondheid.

Bent u eigenaar van een woning in de Kwartellaan of het Mezenpad en hebt u interesse in meedoen met de verbetermaatregelen?

Wilt u niet achter blijven en met uw woning meedoen aan de verbetermaatregelen die wij uitvoeren aan de huurwoningen in het Mezenpad en de Kwartellaan? Of hebt u vragen? U bent van harte welkom in het Vogelnest, aan de Parkietstaat 1 in Ulft. Het Vogelnest is geopend op iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 11.30 tot 13.30 uur.