Welkom in De Parkbuurt! De Parkbuurt wordt een traditionele, energiezuinige tuinwijk met veel groenstroken die zorgen voor een parkachtige omgeving.

Zoals u misschien weet start Wonion dit jaar (2011) met renovatiewerkzaamheden in De Parkbuurt. Het gaat om de renovatie van 40 woningen in de Vinkenstraat, Merellaan, Eksterstraat en de Hogeweg, de zogenaamde PéGé woningen. De woningen worden gerenoveerd zodat ze qua bouw en uiterlijk passen bij de vernieuwde wijk. Inmiddels hebben verschillende aannemers plannen gepresenteerd voor de renovatie van deze woningen. Op 8 februari is uit drie plannen van verschillende aannemers een winnend plan gekozen. Goldewijk uit Doetinchem gaat de woningen renoveren. Wij willen bewoners van deze woningen graag het definitieve plan presenteren, daarom organiseren wij informatiebijeenkomsten op woensdag 2 maart en donderdag 3 maart in Het Vogelnest aan de Parkietstraat in Ulft.

Bewoners van de woningen in De Parkbuurt die gerenoveerd gaan worden, hebben een uitnodiging ontvangen om aanwezig te zijn bij de presentatie van het definitieve plan op woensdag 2 of op donderdag 3 maart. Dan presenteren Wonion en Goldewijk de nieuwe plannen voor de woningen. Bewoners krijgen dan te zien hoe de woning waarin zij wonen eruit komt te zien na renovatie, wat de planning is en op welke manier bewoners bij het proces betrokken worden.

Werkzaamheden PéGé woningen
De huurwoningen krijgen een nieuwe voorgevel en een vernieuwde achtergevel met nieuwe kunststof kozijnen en isolerende beglazing. Er wordt op zolder dakisolatie aan de binnenzijde aangebracht. Ook wordt de vloer in de kruipruimte van isolatie voorzien en de berging wordt gedeeltelijk opgeknapt: het dak wordt voorzien van groene dakbedekking

Nieuwe voorgevel kiezen
Bewoners van de PéGé woningen krijgen de mogelijkheid om hun eigen  voorgevel te kiezen. Op zaterdag 12 maart kunnen zij bij Goldewijk onder deskundige begeleiding van de architect het uiterlijk van hun woning bepalen. Zij kunnen een keuze maken uit een aantal gevelindelingen en modellen van voordeuren. Bewoners kunnen samen met hun buren het blok waarin zij wonen een eigen unieke uitstraling geven.

Planning

Goldewijk begint in april met de realisatie van een modelwoning. Bewoners krijgen dan de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de modelwoning. De renovatiewerkzaamheden starten in mei.

Bent u woningeigenaar en wilt u graag meeliften?
Wij vinden het belangrijk woningeigenaren die grenzen aan de zogenaamde PéGé woningen de mogelijkheid te bieden om mee te liften op de renovatiewerkzaamheden. Goldewijk is bezig aantrekkelijke maatwerkpakketten samen te stellen. waar de particuliere woningeigenaren wel of niet op in kun kunnen gaan. Tevens heeft gemeente Oude IJsselstreek subsidiemogelijkheden en kunnen zij een aantrekkelijke lening aanbieden. Woningeigenaren grenzend aan de PéGé woningen hebben ook een uitnodiging ontvangen voor 2 of 3 maart. Zij krijgen dan meer informatie over mogelijkheden tot meeliften. 

Geïnteresseerd in een gerenoveerde woning?
In mei start Wonion met de renovatie van de zogenaamde PéGé woningen. Er staan nu zes te renoveren woningen leeg. Woont u in een te slopen woning en bent u geïnteresseerd in één van deze zes woningen? In de eerste helft van 2011 worden deze woningen geadverteerd op www.wonion.nl en op de Huispagina, een katern van de Gelderse Post, en kunt u reageren.

Vragen of wilt u graag meer informatie?
Hebt u vragen of wilt u graag meer informatie over de renovatie van de PéGé woningen in De Parkbuurt? Neemt u dan contact op met Vivian van Trienen, wijkconsulent bij Wonion, op telefoonnummer (0315) 69 60 45 of via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..