Welkom in De Parkbuurt! De Parkbuurt wordt een traditionele, energiezuinige tuinwijk met veel groenstroken die zorgen voor een parkachtige omgeving.

Wooncorporatie Wonion is gestart met de renovatiewerkzaamheden aan woningen in De Parkbuurt. Half mei startte bouwbedrijf Goldewijk met de opknapbeurt van de woningen in de Vinkenstraat, Merellaan, Eksterstraat en de Hogeweg. Allemaal straten die in De Parkbuurt liggen in Ulft.

Sfeerbeelden woningen na renovatie
Hieronder volgen beelden van de woningen hoe ze eruit komen te zien nadat ze gerenoveerd zijn.

PeGe_Ulft_artist_impression_09-05-2011
Sfeerbeeld woningen na renovatie

PeGe_Ulft_artist_impression_09-05-2011_blok_10
Sfeerbeeld ontwerp woningen Hogeweg

Vernieuwde architectuur en woningverbeteringen

De woningen in De Parkbuurt die gerenoveerd gaan worden krijgen een vernieuwd gevelbeeld. Gevels en kozijnen worden vervangen, waardoor de woningen een fris en modern uiterlijk krijgen. Bewoners kregen zelf de mogelijkheid om hun eigen gevelindeling te bepalen. Samen met hun buren kozen bewoners het gevelbeeld voor de rij woningen waarin zij wonen. Daarnaast wordt isolatie aangebracht, zodat het energielabel van de woningen verhoogd wordt van D naar B. Ook krijgen de woningen krijgen mechanische ventilatie. Naast deze werkzaamheden biedt Wonion bewoners de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende verbeterpakketten, om zo zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de individuele wensen van bewoners.