Welkom in De Parkbuurt! De Parkbuurt wordt een traditionele, energiezuinige tuinwijk met veel groenstroken die zorgen voor een parkachtige omgeving.

Drie buurtbanken staan al verspreid door de Vogelbuurt in Ulft. De vierde buurtbank staat binnenkort in De Parkbuurt. De buurtbank voor De Parkbuurt toont het parkleven, een kleurrijk, mooi ontwerp gemaakt door drie buurtbewoners. Wonion en de gemeente nodigden bewoners uit zich op burendag de kneepjes van het mozaïeken eigen te maken. Veel bewoners gingen afgelopen zaterdag 26 september, tijdens Burendag, hier enthousiast mee aan de slag.


Een groot deel van de woningen en de openbare ruimte in De Parkbuurt, direct aan Het Bosveld gelegen, zijn de afgelopen tijd opgeknapt. Ter afronding van de vernieuwingen in de buurt, boden Wonion en de gemeente de bewoners een buurtbank aan. Dit deden zij tijdens een buurtmozaïekmiddag op Burendag. Onder leiding van het bedrijf SocialSofa zijn de enthousiaste aanwezigen aan de slag gegaan met het mozaïeken van een tegeltje. Ter afsluiting van de middag organiseerden drie betrokken bewoners een buurtbuffet, Helpgewoon ondersteunde dit traject.

Bewoners denken mee over plaats buurtbank

De buurtmozaïekmiddag werd druk bezocht. De aanwezigen waren enthousiast over de gezamenlijke middag en dachten mee over de juiste plek voor de buurtbank. Veel bewoners waren het eens over de plek en plakten hun sticker massaal aan de “Akkerstraat”. Een van de bewoners vertelt: “Vroeger stond er op die plek een bankje, dat als ontmoetingsplek voor de buurt diende. Op dat bankje hebben we heel wat uurtjes gezeten. Tijdens de werkzaamheden is het bankje verdwenen, maar ik ben ervan overtuigd dat een buurtbank op deze plaats zeer gewaardeerd wordt.” Een goed contact met buurtbewoners draagt bij aan het woongenot van de bewoners. Door de buurtbank op de voorgestelde plek te plaatsen wordt de plek in ere hersteld als ontmoetingsplek.

HLF 6725