Welkom in Het Bosveld! Wonen in Het Bosveld is wonen in een groene, natuurlijke omgeving. De woningen en voorzieningen sluiten optimaal aan op de natuurlijke leefomgeving.

Deze buurtbrief is een terugblik en  vooral een vooruitblik op zaken die u als bewoner van Het Bosveld aangaan. Klik hier om de buurtbrief van februari 2014 te lezen.

P9110004

Vandaag is in het Bosveld begonnen met het plaatsen van de speeltoestellen en bankjes. Deze speelplaats is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen de bewoners, Wonion, de gemeente Oude IJsselstreek en Nijhuis.

socialsofa_bosveld 

Bewoners van Het Bosveld in Ulft zijn tijdens een buurtmozaïekmiddag op zaterdag 15 juni, samen aan de slag gegaan met het mozaïeken van een bank die een plek krijgt in hun vernieuwde buurt. Tijdens deze middag, georganiseerd door wooncorporatie Wonion en gemeente Oude IJsselstreek, is in gezellige sfeer de  buurtbank afgerond. De dag werd afgesloten met een buffet, gefaciliteerd door Fidessa Welzijn.  

Het Bosveld is onderdeel van de wijk Vogelbuurt/Biezenakker. De wijk ondergaat een metamorfose en wordt totaal vernieuwd. De werkzaamheden in Het Bosveld zijn nagenoeg afgerond. Ter afronding van de vernieuwingen in de buurt, boden Wonion en de gemeente de bewoners een buurtmozaïekmiddag aan. Bewoners werd deze middag de fijne kneepjes van het mozaïeken uitgelegd. Onder leiding van het bedrijf SocialSofa is de buurtbank gezamenlijk afgemaakt en zijn de aanwezigen aan de slag gegaan met een eigen miniatuur bankje. Ter afsluiting van de middag heeft Fidessa Welzijn de bewoners gevraagd hun buurtgenoten een hapje of een drankje aan te bieden. Hier is volop gehoor aan gegeven. Dit is een zeer geslaagde middag naast het mozaïeken hebben we ook recepten uitgewisseld. Het is leuk om elkaar eens op een andere manier te spreken, aldus een van de buurtbewoners.

Buurtbank gemaakt door bewoners
Het ontwerp van deze buurtbank is gemaakt door de bewoners zelf. Via een ontwerpwedstrijd konden bewoners van Het Bosveld hun ideeën voor de buurtbank aangeven. Het uiteindelijke ontwerp is een combinatie van het ontwerp van mevrouw Van Meerveld en een ontwerp van SocialSofa waar de voorkeur van buurtbewoners naar uit ging. Bij de keuze van het ontwerp is rekening gehouden met het karakter van Het Bosveld.

Spontane ontmoetingen
Een goed contact met buurtbewoners draagt bij aan het woongenot van de bewoners. De buurtbank krijgt daarom een centrale plek in de buurt Het Bosveld. Door het plaatsen van de buurtbank op een plek in Het Bosveld waar de bewoners zelf een stem in hebben gehad, wordt er een plek gecreëerd waar buurtbewoners elkaar op een spontane manier kunnen ontmoeten.

Meer informatie
Meer informatie over de vernieuwing van wijk Vogelbuurt/Biezenakker is te vinden op: www.vogelbuurtbiezenakker.nl.