Welkom in Het Bosveld! Wonen in Het Bosveld is wonen in een groene, natuurlijke omgeving. De woningen en voorzieningen sluiten optimaal aan op de natuurlijke leefomgeving.

Bewonersavond 30 september goed bezocht!
Hoe nu verder?

Donderdagavond 30 september presenteerden Wonion en gemeente Oude IJsselstreek de eerste plannen voor de nieuwe woonsituatie aan het Valkenhof (het toekomstige Bosveld), zoals deze eruit komt te zien na de ingrijpende renovatie en nieuwbouw.IMG_0003

Wat lieten de plannen zien?
In de eerste plannen voor de nieuwe woonsituatie aan het Valkenhof was de nieuwe positie van de bergingen te zien, de locatie van de nieuwbouwwoningen, de nieuwe wegenstructuur en de ligging van het groen en parkeergelegenheid.

Reactie bewoners
Veel bewoners zijn donderdagavond 30 september langs geweest in basisschool De Dobbelsteen om de plannen te bekijken en hun mening daarover te geven. We kregen uiteenlopende reacties binnen: zowel positief als iets minder positief. We merken dat de stedenbouwkundige opzet van het toekomstige Bosveld als prettig wordt ervaren, maar dat er op detailniveau en met name de positie van de bergingen nog wat opmerkingen zijn.

Klik hier  voor een filmpje over de inloopbijeenkomst.

Hoe nu verder?
Wij hebben de opmerkingen van bewoners genoteerd en gaan kijken of we hier iets mee kunnen en op welke manier we hier invulling aan kunnen geven. Dit doen we onder andere in overleg met een werkgroep. De werkgroep bestaat uit bewoners uit het Valkenhof die graag mee willen denken en praten over de nadere invulling van de buurt en de ingrepen aan de woningen.

Wanneer hoort u weer van ons?
Medio oktober zitten wij met de werkgroep om tafel. Dan bespreken we de opmerkingen die gemaakt zijn tijdens de bijeenkomst op 30 september en gaan we over tot het formuleren van een woonwensenpakket die we mee kunnen geven aan aannemers. Dit najaar krijgen bewoners van ons een terugkoppeling via een nieuwsbulletin, waarin wij aangeven wat wij gaan doen met de gemaakte opmerkingen en hoe het proces verder gaat. Begin 2011 hopen wij de aanbestedingsronde achter de rug te hebben en bewoners een definitief plan te kunnen presenteren voor de ingrijpende renovatie van de woningen aan het Valkenhof (het toekomstige Bosveld).

Hebt u vragen of opmerkingen?
Hebt u vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen met Vivian van Trienen van Wonion. Zij is op dinsdags van 14.00 tot 16.00 uur en op donderdags van 11.30 tot 13.30 uur aanwezig in het Vogelnest, aan de Parkietstraat in Ulft. Bent u niet in de gelegenheid om naar het Vogelnest te komen? U kunt Vivian ook bereiken op telefoonnummer (0315) 69 60 45 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..