Welkom in Het Bosveld! Wonen in Het Bosveld is wonen in een groene, natuurlijke omgeving. De woningen en voorzieningen sluiten optimaal aan op de natuurlijke leefomgeving.

Het Valkenhof  wordt omgetoverd tot een buurt met een open structuur. Een buurt in een groene, natuurlijke omgeving, genaamd Het Bosveld. Op donderdag 16 juni is tijdens de selectie van bouwpartijen, het consortium onder leiding van aannemersbedrijf Nijhuis uit Rijssen gekozen voor de ingrijpende renovatie van de woningen in Het Bosveld.  Een deskundige jury heeft uit drie plannen het plan van aannemersbedrijf Nijhuis gekozen tot het best passende plan. De bewoners, verenigd in werkgroep Het Bosveld, hebben hun voorkeur doorgegeven aan wijkconsulent Vivian van Trienen. Zij heeft met haar stem in de jury de voorkeur van bewoners meegenomen.  Aannemersbedrijf Nijhuis is een ‘oude bekende’, zij hebben namelijk ook de renovatie van de Schrijversbuurt in Gendringen gedaan. Dit was een succesvolle renovatie!


Sfeerbeelden Het Bosveld na de ingrijpende renovatie
Artist_Impression_voorzijde_woningen_1

Artist_Impression_voorzijde_woningen_2

Artist_Impression_zijaanzicht_woningen

Presentatie van de plannen

Op dinsdag 28 juni en woensdag 29 juni hebben wij de plannen voor de ingrijpende renovatiewerkzaamheden voor Het Bosveld gepresenteerd aan bewoners van Het Bosveld. Op donderdag 7 juli volgt nog een extra openstelling van Het Vogelnest van 15.00 tot 19.30 uur. Tijdens deze extra openstelling kunnen geïnteresseerden langskomen om te zien hoe de woningen in Het Bosveld er na de ingrijpende renovatie uit gaan zien. Bent u benieuwd? Komt u dan gerust een kijkje nemen op donderdag 7 juli tussen 15.00 en 19.30 uur in Het Vogelnest aan de Parkietstraat.

Werkzaamheden aan woningen 
De complete voor- en achtergevel wordt vervangen waarbij bewoners veel keuzemogelijkheden krijgen tussen diverse combinaties. Ook krijgen de bergingen een andere plek. Daarnaast gaan we vijf levensloopbestendige woningen bouwen op de koppen van enkele rijtjes. De gehele buurt ondergaat  op deze manier een complete metamorfose en ziet er straks veel opener uit. 

Start vernieuwing Het Bosveld & planning
Na de zomer starten we met de realisatie van een modelwoning, vervolgens start de sloop van zes woningen en 12 garageboxen en starten we met het verleggen van de kabels en leidingen in deze buurt. Begin 2012 gaat vervolgens de ingrijpende renovatie van de woningen van start. Nadat de werkzaamheden aan de woningen zijn afgerond, starten we met de aanleg van een nieuw rioolstelsel en de herinrichting van de openbare ruimte. Denk bij herinrichting van de openbare ruimte aan het inrichten van de groenvoorzieningen, de parkeergelegenheid en de bestrating. Na de zomer presenteert de gemeente Oude IJsselstreek het herinrichtingsplan. De ingrijpende renovatie van de woningen in Het Bosveld en de herinrichting van de aangrenzende openbare ruimte is begin 2013 afgerond. In 2014 gaan we starten met de sloop en vervangende nieuwbouw van 20 woningen.

Interesse in wonen in Het Bosveld?
Het Bosveld wordt een prachtige buurt om in te wonen! Een aantal woningen in Het Bosveld staat op dit moment leeg. Binnenkort start de verhuur van de woningen, zodat nieuwe bewoners een keuze kunnen maken tussen de verschillende mogelijkheden die er zijn in het ontwerp van de woningen. Wilt u graag meer informatie over wonen in Het Bosveld? Neemt u dan contact op met wijkconsulent Vivian van Trienen op telefoonnummer (0315) 69 60 45 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Reageren op een huurwoning? Inkomensgegevens bij de hand
Als u op een huurwoning van Wonion reageert dan is het belangrijk dat u uw inkomensgegevens bij de hand heeft, want Wonion is namelijk verplicht uw inkomen te controleren. Hebt u herstructureringsloop-urgentieverklaring? Dan wordt uw inkomen tijdens het aanbiedingsgesprek wel gecontroleerd, maar u wordt hierop niet afgewezen. Hebt u een herstructurerings-urgentieverklaring, maar wordt uw woning niet gesloopt? Dan is de toewijzing van uw woning afhankelijk van uw inkomen en kunnen wij u alleen een woning toegewezen die past bij uw inkomen. Kijk voor meer informatie hierover op http://www.wonion.nl/.