Welkom in Het Bosveld! Wonen in Het Bosveld is wonen in een groene, natuurlijke omgeving. De woningen en voorzieningen sluiten optimaal aan op de natuurlijke leefomgeving.

Het Bosveld, het voormalige Valkenhof, wordt een totaal nieuwe buurt binnen de wijk Vogelbuurt/Biezenakker in Ulft. De buurt krijgt een ware metamorfose en wordt in een nieuw jasje gestoken. Hierdoor krijgt de buurt een hele nieuwe uitstraling. Interesse in wonen in deze nieuwe buurt? Wonion start deze week met de verhuur van de eerste 12 totaal vernieuwde woningen in Het Bosveld. Op een later moment gaat Wonion de overige woningen in Het Bosveld verhuren.

Hoe gaan de woningen eruit zien?
In Het Bosveld, worden een aantal woningen gesloopt en daarnaast worden woningen ingrijpend gerenoveerd. Dit houdt in dat de complete voor- en achtergevel van de woningen vernieuwd wordt. Ook komen de bergingen op een andere plaats te staan. De woningen worden zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant vernieuwd, waardoor de buurt er heel anders uit komt te zien als voorheen. De woningen hebben een woonoppervlakte van 69 en 82 m2 (er zijn twee type woningen in Het Bosveld), ze beschikken over drie slaapkamers en daarnaast hebben de woningen een buitenberging.

Ook worden er vijf nieuwe levensloopbestendige woningen bijgebouwd in Het Bosveld. Deze nieuwe woningen worden aan de koppen van vijf bestaande rijtjes toegevoegd. Deze woningen hebben de badkamer en een slaapkamer op de begane grond en op de eerste verdieping bevindt zich een tweede slaapkamer èn een ruime hobbykamer.

Artist_Impression_voorzijde_woningen_1

Interesse in wonen in het nieuwe Bosveld?
De (renovatie)werkzaamheden vinden plaats tussen januari 2012 en augustus 2012, zodat de woningen zijn vernieuwd voordat u een huurovereenkomst aangaat. Bent u geïnteresseerd in wonen in deze groene buurt en staat u ingeschreven als woningzoekende? Reageer dan op één van de woningen via de woonbon in de Huispagina (een katern van de Gelderse Post), via http://www.wonion.nl/ of neemt u contact op met Wonion op telefoonnummer (0315) 69 60 00.

Hoe wijzen wij een woning toe?
Vaak komen er meerdere reacties binnen op een woning. Hoe gaan wij dan te werk en op basis van welke criteria wijzen wij een woning toe? Wij hanteren de volgende selectiecriteria:
1e Woningzoekenden met een herstructureringsurgentie voor een te slopen woning; op basis van de langste woonduur.
2e Woningzoekenden met een herstructureringsurgentie voor de overige woningen; op basis van de langste woonduur.
3e De overige woningzoekenden op basis van de langste inschrijfduur.

De geselecteerde kandidaten krijgen van Wonion een uitnodiging voor een intakegesprek.

Uw inkomen is van belang bij het reageren op een huurwoning
Als u op een huurwoning van Wonion reageert dan is het belangrijk dat u uw inkomensgegevens bij de hand heeft. De nieuwe Europese wetgeving dwingt woningcorporaties, en dus ook Wonion, om minimaal 90% van de vrijkomende huurwoningen met een huur tot €652,52 toe te wijzen aan huishoudens met een jaarinkomen van maximaal €33.614.

De bruto huurprijzen voor de gezinswoningen in Het Bosveld variëren van 540,00 tot 619,00 euro per maand. De bruto huurprijzen voor de levensloopbestendige woningen variëren van 614,00 tot 649,00 euro per maand. De woningen zijn beschikbaar voor woningzoekenden met een verzamelinkomen tot €33.614. Komt u uit een te slopen woning, dan krijgt u afhankelijk van de huidige situatie, een aangepaste huurprijs en bent u voor toewijzing van de woning niet afhankelijk van uw verzamelinkomen. Bent u woningzoekende met een sociale-, medische-, of overige herstructureringsurgentie? Dan bent u welkom om te reageren, maar de urgentiestatus is niet van toepassing op deze woningen.

Energiezuinige woningen
Het Bosveld is een groene buurt binnen de wijk Vogelbuurt/Biezenakker in Ulft. De Vogelbuurt is een wijk uit de jaren ’60, die tegen het centrum van Ulft aan ligt. Om de wijk en de woningen aan de eisen van de moderne tijd te laten voldoen knapt Wonion de Vogelbuurt grondig op. De gezinswoningen worden voorzien van nieuwe gevels met houten kozijnen en isolerende beglazing die (toekomstige) huurders zelf samen kunnen stellen. Het dak wordt vervangen, de vloer in de kruipruimte wordt van isolatie voorzien en er wordt een ventilatiesysteem aangebracht. Er worden in de woning maatregelen getroffen tegen geluidsoverdracht en de leidingen worden zoveel mogelijk weggewerkt. Tenslotte worden de keuken en het sanitair, naar smaak van de huurder, vervangen. Nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd verbruiken de woningen minder energie (energielabel B). Het lagere energieverbruik van de woning zorgt voor een aanzienlijke daling van de energielasten van de bewoners.

Meer informatie
Hebt u vragen of wilt u graag meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Vivian van Trienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op telefoonnummer (0315) 69 60 45.