Welkom in Het Bosveld! Wonen in Het Bosveld is wonen in een groene, natuurlijke omgeving. De woningen en voorzieningen sluiten optimaal aan op de natuurlijke leefomgeving.

De buurt Het Bosveld is onderdeel van de wijk Vogelbuurt/Biezenakker welke totaal vernieuwd wordt. De vernieuwingen in de buurt Het Bosveld zijn nagenoeg afgerond. Ter afronding hiervan bieden Wooncorporatie Wonion en gemeente Oude IJsselstreek de bewoners een buurtbank aan. Mevrouw Van Meerveld, bewoonster van Het Bosveld, dacht mee over het ontwerp voor de buurtbank.

Van MeerveldBij de keuze van het ontwerp is rekening gehouden met het karakter van Het Bosveld. 'In het ontwerp komt het landelijke aspect van bos en dieren naar voren' vertelt Vivian van Trienen, wijkconsulent bij Wonion.'De buurtnaam, Het Bosveld, benoemt eigenlijk precies wat het karakter van de buurt is' vertelt zij met een lach. Bewoners van Het Bosveld konden hun ideeën voor de buurtbank via een ontwerpwedstrijd aangeven. Het uiteindelijke ontwerp is een combinatie van het ontwerp van mevrouw Van Meerveld en een ontwerp van social sofa waar de voorkeur van buurtbewoners naar uit ging. Van Meerveld is enthousiast over het ontwerp: "Wat is het ontwerp mooi! Er zijn rustige kleuren gebruikt. Ik weet ook wel een plek, waar de buurtbank mooi tot uiting komt en waar iedereen de bank ziet bij het inrijden van de wijk."

Buurtbank gemaakt door bewoners
Een goed contact met buurtbewoners draagt bij aan het woongenot van de bewoners.
Door het plaatsen van een buurtbank op een centrale plek in Het Bosveld wordt
er een plek gecreëerd waar buurtbewoners elkaar op een spontane manier kunnen
ontmoeten.

Mozaïekmiddag op zaterdag 15 juni
Nu het ontwerp voor de buurtbank bekend is, worden de voorbereidingen voor de
Mozaïekmiddag op 15 juni gestart. Wooncorporatie Wonion en gemeente Oude
IJsselstreek organiseren een Mozaïekmiddag. Bewoners van Het Bosveld zijn
van harte welkom om tijdens deze middag een workshop mozaïeken te volgen en, samen
met hun buren, het gekozen ontwerp op de betonnen buurtbank af te maken.

Meer informatie
Bewoners van Het Bosveld ontvangen binnenkort een uitnodiging voor deze mozaïekmiddag.