Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

In Ulft-Noord grenzen de buurten Vogelbuurt en Biezenakker aan elkaar. De Vogelbuurt is een wijk uit de jaren ’60, die tegen het centrum van Ulft aan ligt. Het is een prettige wijk, waar het voor velen goed wonen is. Toch zijn hier en daar aanpassingen nodig, zodat de wijk voldoet aan de eisen van de moderne tijd. Daarom krijgt de Vogelbuurt een grondige opknapbeurt.

Biezenakker

De Biezenakker ligt tussen de Oude IJsselweg, Vogelenzangweg, Oerseveld en Riezegraaf. Het is een landelijk gebied dat in aanmerking komt voor ontwikkeling van nieuwbouw. De Biezenakker bestaat officieel uit twee gebieden: Biezenakker I, waar enkele jaren geleden nieuwbouwwoningen voor de vrije sector zijn ontwikkeld, en het te ontwikkelen Biezenakker II met de voetbalvelden van de Ulftse Boys, een aantal boerderijen en weilanden.

Denk mee, praat mee, doe mee

De vernieuwing van de Vogelbuurt/Biezenakker is een groot project dat een aantal jaren zal duren. Wooncorporatie Wonion en de gemeente Oude IJsselstreek gaan samen aan de slag met de metamorfose van de wijk Vogelbuurt/Biezenakker. We gaan de Vogelbuurt herstructureren en de Biezenakker ontwikkelen met als doel samen één wijk te vormen. Met deze website houden we iedereen op de hoogte van alle plannen. Maar dat is niet alles. Het motto voor dit project is 'Denk mee, praat mee, doe mee!' We willen de bewoners dan ook graag bij de plannen betrekken. Hebt u als bewoner ideeën om de buurten beter en mooier te maken? Of om uw huis op te knappen? Wij willen het graag weten. Hoe u mee kunt denken en hoe u uw ideeën kwijt kunt, leest u hier.