Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

U kunt zelf ook iets doen om te besparen op uw energieverbruik. Dat kan per jaar vele euro’s schelen in uw portemonnee. Bovendien is het goed voor het milieu. Maar hoe kunt u dat het beste aanpakken? Om die vraag te beantwoorden, is er voor huurders van Wonion nu Peter, de energiebespaarcoach. Hij helpt u om energie te besparen op een manier die bij u past. Voor woningeigenaren is er een subsidie en lening van de gemeente om energiebesparende maatregelen aantrekkelijk en betaalbaar te maken.

BeterPeter: al snel 150 euro per jaar besparen

Peter is een interactief bespaarprogramma voor huurders. Met Peters begeleiding kunt u een persoonlijk actieplan voor energiebesparing opstellen. Daarmee kunt u jaarlijks al snel 150 euro besparen op uw energielasten. Na het opstellen van een plan gaat u deze uitvoeren. Ook daarbij begeleidt Peter u met op maat gesneden adviezen en tips, om nog makkelijker te kunnen besparen.

Kijk voor meer informatie op www.beterpeter.nl

Duurzaamheidslening en subsidie voor energiebesparende maatregelen
De gemeente biedt de woningeigenaren in de Vogelbuurt de mogelijkheid om mee te liften met de energiebesparende maatregelen die Wonion bij de huurwoningen uitvoert. Daarvoor heeft de gemeente een duurzaamheidslening en subsidie voor energiebesparende maatregelen. Inmiddels hebben 20 woningeigenaren gebruik gemaakt van de subsidie.

Subsidie “Vogelbuurt Bespaart”
Woningeigenaren krijgen de mogelijkheid om maximaal € 500,- subsidie te ontvangen voor energiebesparende maatregelen aan hun woning. De subsidie is onder andere beschikbaar voor isolatie, HR++ glas of een zonneboiler. Let op: we kunnen nog maximaal 80 woningeigenaren een subsidie toewijzen: inmiddels hebben 20 woningeigenaren gebruik gemaakt van de subsidie.

Klik voor meer informatie over de subsidie 'Vogelbuurt bespaart'.

Duurzaamheidslening
De gemeente biedt woningeigenaren de mogelijkheid om de energiebesparende maatregelen te financieren met een duurzaamheidslening van maximaal € 15.000,-. Deze lening heeft een rentepercentage van ongeveer 3%. U betaalt de lening over een looptijd van 15 jaar terug.

Klik voor meer informatie over de duurzaamheidslening.

Vragen?
Dinsdagmiddag 16 en 23 november zit mevrouw Conny Huijskes van gemeente Oude IJsselstreek van 14.00 uur tot 16.00 uur in Het Vogelnest (Parkietstraat) om vragen te beantwoorden en u te helpen, indien gewenst, met het invullen van de aanvraagformulieren.