Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

In de Vogelbuurt staan ongeveer achthonderd woningen, waarvan zo’n 70% in eigendom is van Wonion. Alle overige woningen zijn particulier eigendom. Om zo’n groot gebied succesvol aan te pakken, is er een plan nodig voor de hele buurt.

Samen met de gemeente, en samen met u, gaan we de wijk verbeteren. We pakken de woningen én de buurt aan. We letten op licht, lucht en ruimte. We kijken naar parkeren, groen en speelplekken. We hebben aandacht voor verkeer en veiligheid.

Masterplan Vogelbuurt/Biezenakker

Hoe gaat de nieuwe wijk eruit zien? Dit vindt u terug in het Masterplan. Het Masterplan laat de nieuwe indeling van de wijk zien met voorzieningen, openbare ruimte, voldoende ruimte voor groen en een gevarieerd aanbod van woningen. We zijn ons er van bewust dat de indeling van de nieuwe wijk ingrijpend voor u kan zijn. Ondanks dat, zijn we ervan overtuigd dat dit Masterplan de basis vormt voor een nieuwe, verfrissende en bruisende Vogelbuurt/Biezenakker, waar het in de toekomst goed en prettig wonen is.

Klik hier om de brochure over het Masterplan te bekijken.