Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

Wonion realiseerde in 2017 bijna veertig nul-op-de-meter huurwoningen in De Gaarden in Ulft. De woningen onderscheiden zich door het duurzame en milieuvriendelijke karakter. In De Gaarden blijft het echter niet bij het bouwen van duurzame woningen alleen. Wonion gaf ook de buitenruimte een wezenlijke plek in het project en richtte samen met een aantal bewoners en omwonenden de tussenlichtende groenstrook op duurzame en eigentijdse wijze in als pluktuin.

Aan de Nachtegaallaan, Zwaluwpad, Colibriestraat, Merellaan en de Eksterstraat zijn 38 NOM huurwoningen verrezen. Bewoners en omwonenden van deze duurzame woningen zijn betrokken bij de inrichting van de pluktuin tussen de woningen aan de Eksterstraat. In de duurzame inrichting van de pluktuin is rekening gehouden met de wensen van de verschillende leeftijdscategorieën van bewoners. Zo is de pluktuin te gebruiken als ontmoetingsplek, maar ook op sportief gebied kunnen bewoners terecht in de pluktuin.

Duurzaam karakter huis en tuin
De ingerichte pluktuin dient als verlengstuk van de eigen buitenruimte die bij de nul-op-de-meter nieuwbouwwoningen hoort. De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp. Dit betekent dat het mogelijk is om er met nul op de energierekening te wonen.

Vernieuwingen Vogelbuurt
De duurzame pluktuin is in De Gaarden gerealiseerd. De Gaarden is onderdeel van de Vogelbuurt. Wonion werkte jaren aan renovatieprojecten in de Vogelbuurt in Ulft. Door de grondige opknapbeurt is de uitstraling van de wijk er aanzienlijk op vooruit gegaan. Voor Wonion is de realisatie van de 38 nul-op-de-meter woningen het afsluitende nieuwbouwproject in de wijk. Er volgen nog een aantal afrondende werkzaamheden aan de openbare ruimte.

 

De vierentwintigste  editie van de Nieuwsbrief VogelbuurtBiezenakker is uit en valt één dezer dagen op de mat van wijkbewoners. In deze editie leest u onder andere over de nieuwe invulling voor de Antoniusschool en het terrein van voormalige Dobbelsteen, zetten we de veranderingen in de wijk op een rij en vertelt in de rubriek Buurten met een nieuwe bewoner over zijn kijk op de NOM woningen die in de buurt verrijzen.

Nu alvast de nieuwsbrief lezen? Dat kan digitaal. Klik hier om Nieuwsbrief VogelbuurtBiezenakker nummer 24 te openen.

Wonion startte dit voorjaar met de bouw van 38 nul-op-de-meter huurwoningen in De Gaarden in Ulft. De eerste woningen van de 38 nieuw te bouwen woningen bereikten woensdag 5 juli het hoogste punt. De woningen onderscheiden zich door het duurzame en milieuvriendelijke karakter. Door nul-op-de-meter woningen te bouwen helpt Wonion haar huurders om de energielasten te beperken en blijven de woonlasten van de toekomstige huurders beheersbaar.

De 38 huurwoningen die aan de Nachtegaallaan, Zwaluwpad, Colibriestraat, Merellaan en de Eksterstraat verrijzen bouwt Dura Vermeer in opdracht van Wonion nul-op-de-meter. De nul-op-de-meter huurwoningen bestaan uit 28 kleine gezinswoningen en 10 levensloopbestendige woningen. De gevel, dak en vloeren van de woningen worden hoogwaardig geïsoleerd. Daarnaast worden de woningen onder andere voorzien van zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp waarmee met een temperatuur verlaging van 2 tot 3 graden, in de zomer beperkt gekoeld kan worden. Om warmteverlies te voorkomen worden de woningen kierdicht gebouwd.

Een groot deel van de woonlasten bestaat uit kosten voor energie. Het bouwen van woningen, waarbij het mogelijk is om met nul-op-de energiemeter te wonen verlagen de uiteindelijke woonlasten. Wonion vindt het belangrijk om op deze manier een bijdrage te leveren aan het verlagen van de woonlasten.

Vernieuwingen Vogelbuurt
De 38 nul-op-de-meter huurwoningen worden in De Gaarden gebouwd. De Gaarden is onderdeel van de Vogelbuurt. Wonion werkt al jaren aan renovatieprojecten in de Vogelbuurt in Ulft. Door de grondige opknapbeurt is de uitstraling van de wijk er aanzienlijk op vooruit gegaan. Voor Wonion is de realisatie van de 38 nul-op-de-meter woningen het afsluitende project in de wijk. Daarna volgen nog een aantal afrondende werkzaamheden aan de openbare ruimte. De woningen worden in fases opgeleverd. Naar verwachting kunnen toekomstige bewoners eind van dit jaar hun duurzame woning betrekken.