Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

Hebt u vragen of opmerkingen over het onderhoud van leegstaande woningen? De tuinen daaromheen? Of over de groenstroken van Wonion? Dan kunt u terecht bij de buurtconciërges! De buurtconciërges zorgen dat de leegstaande woningen er netjes bij blijven staan, dat de tuinen onderhouden worden en dat het zwerfafval opgeruimd wordt.

Buurtconciërges: een gezicht in de wijk
Vanaf 1 maart zijn er vier buurtconciërges in de wijk aanwezig. U kunt kennismaken met de buurtconciërges op donderdag 4 maart tussen 14.00 en 16.00 uur in het Vogelnest, bij de activiteit ‘Buurtmaken’ van Fidessa Welzijn. Daarnaast krijgen de buurtconciërges een eigen kantoor, ze zijn te vinden in de Parkietstraat, nr. 10 (tegenover wijksteunpunt Het Vogelnest). De buurtconciërges zijn herkenbaar aan de helder blauwe bedrijfskleding van het ISWI. U als bewoners, omwonenden of belanghebbende kunt de buurtconciërges vijf dagen in de week vinden in de wijk of aan de Parkietstraat nr. 10. Daarnaast zijn de buurtconciërges te bereiken op telefoonnummer (06) 129 741 36 of via de e-mail op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Investeren in een leefbare wijk én in de werkgelegenheid
Als gevolg van de herstructurering komen er steeds meer woningen in de wijk leeg te staan. “Wij vinden het belangrijk om verpaupering van de wijk tegen te gaan en ervoor te zorgen dat de wijk leefbaar en veilig blijft, daarom investeren wij in het beheer van leegstaande woningen.” Aldus Harrie Kuypers, directeur-bestuurder van Wonion. Met het aanstellen van de buurtconciërges investeert Wonion niet alleen in een leefbare wijk, maar ook in de werkgelegenheid. Dit project is namelijk een werkgelegenheidsproject van het ISWI. Het ISWI zet personen in met een grote afstand tot de arbeidsmarkt – bij voorkeur uit de wijk zelf -.