Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

Op donderdagavond 20 mei wordt de feestelijke start van de vernieuwing van wijk Vogelbuurt/Biezenakker in Ulft gevierd. Wooncorporatie Wonion en gemeente Oude IJsselstreek nodigen bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden van de wijk graag uit voor deze feestelijke happening. U bent op donderdagavond 20 mei van harte welkom op het grasveld tegenover Mezenpad 25. De feestelijke happening start om 19.00 uur. Er wordt een officieel startsein gegeven en na het startsein is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Er is tevens een springkussen aanwezig, vanaf 18.30 uur, voor de kleine gasten.

Na een periode van voorbereiding is het zover; de vernieuwing van de wijk gaat beginnen. De eerste werkzaamheden voor dit jaar zijn de groot onderhoudswerkzaamheden aan de woningen in de Kwartellaan en het Mezenpad. Hierna volgt de rest van de wijk.

Vogelbuurt/Biezenakker: één nieuwe wijk
In oktober 2008 is het Masterplan voor de wijk Vogelbuurt/Biezenakker vastgesteld. Het Masterplan laat de nieuwe indeling van de wijk zien met voorzieningen, openbare ruimte, meer ruimte voor groen en een gevarieerder aanbod van woningen.

In totaal worden er 242 woningen gesloopt in de Vogelbuurt. Wonion gaat 150 woningen terug bouwen in de Vogelbuurt. Daarnaast zijn er plannen om nieuwbouwwoningen te ontwikkelen in de Biezenakker en een Multifunctionele Accommodatie (MFA), waarin zowel onderwijs als het verenigingsleven een rol krijgt, een centrale plek te geven in de wijk. Naast sloop vinden er ook andere ingrepen plaats in de Vogelbuurt. Woningen worden (ingrijpend) gerenoveerd of er wordt groot onderhoud aan de woningen gepleegd.

Nieuwe buurten
Binnen de nieuwe wijk Vogelbuurt/Biezenakker worden verschillende buurten gecreëerd. Iedere buurt krijgt haar eigen kenmerken en sfeer. Maak kennis met de verschillende buurten in deze wijk: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter. De Parkbuurt wordt een traditionele, energiezuinige tuinwijk met veel groenstroken die zorgen voor een parkachtige omgeving. Wonen in Het Bosveld betekent wonen in een groene, natuurlijke omgeving. De woningen en voorzieningen sluiten optimaal aan op de natuurlijke leefomgeving. En Bomenbuurt wordt letterlijk en figuurlijk een groene buurt. Een moderne, toekomstgerichte en veilige buurt met energieneutrale woningen.

Planning
Er wordt nu gestart met de eerste werkzaamheden: de groot onderhoudswerkzaamheden aan de Kwartellaan en het Mezenpad. De vernieuwing van de wijk Vogelbuurt/Biezenakker loopt door tot 2016, dan zou de nieuwe wijk een feit moeten zijn.