Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

Bij veel huurwoningen voert Wonion energiebesparende maatregelen uit. Ook voor woningeigenaren die hun woning hebben gekocht in plaats van huren, is het interessant om energiebesparende maatregelen uit te voeren: u kunt flink besparen op uw energiekosten en het is beter voor het klimaat en milieu. Daarnaast vergroot het meestal uw wooncomfort (warmer in huis, betere ventilatie). Om energiebesparende maatregelen aantrekkelijk te maken voor woningeigenaren biedt de gemeente een subsidie en duurzaamheidslening aan.

Subsidie “Vogelbuurt Bespaart”
Woningeigenaren krijgen de mogelijkheid om maximaal € 500,- subsidie te ontvangen voor energiebesparende maatregelen aan hun woning. De subsidie is onder andere beschikbaar voor isolatie, HR++ glas of een zonneboiler. Let op: we kunnen nog maximaal 80 woningeigenaren een subsidie toewijzen: inmiddels hebben 20 woningeigenaren gebruik gemaakt van de subsidie.

Duurzaamheidslening
De gemeente biedt woningeigenaren de mogelijkheid om de energiebesparende maatregelen te financieren met een duurzaamheidslening van maximaal € 15.000,-. Deze lening heeft een rentepercentage van ongeveer 3%. U betaalt de lening over een looptijd van 15 jaar terug.

Lees meer...