Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

Op 26 februari start Wonion met de verhuur van 10 nog te renoveren woningen in de Gaarden en de Parkbuurt in Ulft. De Gaarden en de Parkbuurt zijn buurten de wijk Vogelbuurt/Biezenakker in Ulft en staan bekend om hun groenvoorziening. Daarom worden deze buurten ook wel de groene buurten genoemd. De Vogelbuurt is een centraal gelegen wijk uit de jaren '60, vlakbij het centrum van Ulft. Op dit moment zijn de renovaties, die Wonion in de wijk uitvoert, in volle gang. De Vogelbuurt krijgt een nieuw jasje waarbij er diverse vernieuwingen aan de woningen aangebracht worden zodat ze aan de eisen van de moderne tijd voldoen. Zo worden de gezinswoningen van nieuwe gevels met houten kozijnen en nieuwe daken voorzien en er worden isolerende maatregelen getroffen. Daarnaast wordt in de woningen de keuken vervangen. Ook de badkamer en het toilet worden gerenoveerd of vervangen. Als huurder heeft u bij het bepalen van de nieuw te plaatsen keuken, zelf de mogelijkheid uw keuken uit te kiezen.

Een groot voordeel van de renovaties en de verbouwingen is dat de woningen na de werkzaamheden minder energie verbruiken. Dus meer voordelig voor uw portemonnee en het milieu! Alhoewel de aangeboden woningen geen nieuwbouwwoningen zijn, vindt het aanbod van deze te renoveren woningen op www.thuisindeachterhoek.nl toch onder het tabblad nieuwbouwwoningen.

Ter informatie:
In de maanden april/mei start Wonion tevens met de verhuur van 28 nieuwbouwwoningen in de Vogelbuurt. Hiervan zijn 8 woningen, eengezinswoningen.
Reageren op de 10 renovatiewoningen aan de Kwartellaan is mogelijk tot maandag 3 maart a.s.,12.00 uur. Hiervoor gaat u naar de website van Thuis in de Achterhoek!

Voorwaarden:
Voorrang voor woningzoekenden met een gezamenlijk inkomen tot € 34.678,00. Bij het aanbiedingsgesprek levert u een IB60-formulier in van u en uw partner. Het formulier is op te vragen bij de Belastingdienst via 0800-0543 (keuze 4-1-3) en wordt binnen 5 werkdagen toegezonden. De huurovereenkomst wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar.

Bijzonderheden:
De woningen zijn voor wat betreft de indeling gelijk, de gevel is per blok verschillend. De kale huurprijs van een tussenwoning bedraagt € 662,00 en die van een hoekwoning € 699,00. De huurprijzen liggen onder de huurtoeslaggrens en komen in aanmerking voor huurtoeslag. Kijk op www.toeslagen.nl om een proefberekening te maken.

Hoe worden de woningen toegewezen?
Op volgorde van de kandidatenlijst wordt u op 4 maart gebeld en uitgenodigd voor een aanbiedingsgesprek. Die vinden plaats op 10, 11 en 12 maart. Tijdens het aanbiedingsgesprek maakt u een keuze uit de (dan nog) beschikbare woningen. Er volgt een schriftelijke woningaanbieding die meteen moet worden geaccepteerd. U heeft dan geen bedenktijd meer. Op die manier is het voor de volgende kandidaat duidelijk welk woningen nog beschikbaar zijn.