Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

De gemeente Oude IJsselstreek en Wonion werken samen aan de metamorfose van de wijk Vogelbuurt/Biezenakker in Ulft. Binnen het project Vogelbuurt/Biezenakker werken gemeente Oude IJsselstreek en Wonion samen met een aantal belangrijke partners.

Bewonerscommissie

Wonion en gemeente Oude IJsselstreek werken nauw samen met de bewonerscommissie. De bewonerscommissie bestaat uit een vertegenwoordiging van de Huurdersvereniging en de Wijkraad. Zij vertegenwoordigt de bewoners uit de wijk en denkt mee over het proces van de herstructurering en zal het hele herstructureringstraject begeleiden.

Fidessa Welzijn

Daarnaast werken gemeente Oude IJsselstreek en Wonion samen met Fidessa Welzijn, een welzijnsorganisatie voor bewoners van de gemeente Oude IJsselstreek. Fidessa is in de Vogelbuurt het aanspreekpunt voor de onderwerpen participatie en integratie. Zij verzorgt iedere donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur de activiteit genaamd ‘Buurt maken’ in het Vogelnest.

Stichting Turks Sociaal Kultureel Centrum

De Stichting Turks Sociaal Kultureel Centrum bevordert de integratie van de Turkse gemeenschap in de gemeente Oude IJsselstreek. De Stichting vervult een brugfunctie tussen de Turkse bewoners, de lokale overheid en andere instanties, zoals Wonion. Zo zal Wonion de Turkse gemeenschap benaderen om het belang van de bewonersbijeenkomsten te benadrukken. De Stichting probeert zelf ook bij de bijeenkomsten aanwezig zijn.