Welkom in de Vogelbuurt/Biezenakker. Hier bouwen we aan een energiezuinige, groene, veilige wijk. Met buurten met elk een eigen karakter: De Gaarden, De Parkbuurt, Het Bosveld en Bomenbuurt.

Hieronder vindt u een overzicht met veelgestelde vragen. Mocht u een vraag hebben die hier niet bij staat, neemt u dan contact op met Wonion of gemeente Oude IJsselstreek. Kijk voor de contactgegevens onder 'Contact'.

Wanneer komen er woningen vrij?

Wanneer huurders een woning opzeggen, komen er woningen vrij in de wijk. Wonion kan hier geen invloed op uitoefenen, wij kunnen bewoners niet verplichten om te verhuizen.

De woningen in De Gaarden, De Parkbuurt en Het Bosveld worden definitief verhuurd op het moment dat de ingrepen afgerond zijn (groot onderhoud/gerenoveerd/ingrijpend gerenoveerd). Wij adverteren deze woningen op de Huispagina, een katern van de Gelderse Post en op www.dehuispagina.nl. Daarnaast vindt u het woningaanbod van deze wijk ook op deze website, onder ‘Woningaanbod’.

Ik heb een mooie woning gezien die vrij komt. Kunnen jullie dat voor mij regelen?

Nee, dit kan helaas niet. Wonion heeft een transparant toewijzingsbeleid. Dit betekend dat alle woningen die vrij komen geadverteerd worden. U kunt op de woning reageren via de website van Wonion of via de woonbon in de Huispagina, een katern van de Gelderse Post. Daarnaast zijn er woningen die in het optiemodel zitten, hier kunt u zich vooraf voor inschrijven. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Wonion op telefoonnummer (0315) 69 60 00.

Ik wil graag verhuizen voordat de herstructurering begint. Wat zijn mijn mogelijkheden?

U kunt verhuizen naar een woning buiten de wijk. Wilt u graag binnen de wijk blijven wonen, dan bent u afhankelijk van de woningen die vrij komen.

We hebben onze wensen mogen aangeven, wanneer bied Wonion ons iets aan?

Wonion biedt u, tot een half jaar voor de sloopdatum, niets aan. Omdat u zelf het beste weet wat u wilt, verwachten we dat u zelf reageert op woningen die geschikt voor u zijn. Als u een half jaar voor de sloopdatum nog niets gevonden heeft, bieden wij u maximaal twee woningen aan.

Mijn kennis gaat binnenkort verhuizen en ik heb interesse in zijn/haar woning. Mag ik daar naartoe verhuizen?

Woningruil is in een herstructureringsgebied niet toegestaan. De woningen in De Gaarden, De Parkbuurt en Het Bosveld worden definitief verhuurd op het moment dat de ingrepen afgerond zijn (groot onderhoud/gerenoveerd/ingrijpend gerenoveerd). Wij adverteren deze woningen op de Huispagina, een katern van de Gelderse Post en op www.dehuispagina.nl. Daarnaast vindt u het woningaanbod van deze wijk ook op deze website, onder ‘Woningaanbod’.

Vanwege bijzondere redenen moeten wij zo snel mogelijk verhuizen. Kunnen we urgentie krijgen?

U kunt gebruik maken van uw herstructureringsurgentie. Hiermee hebt u voorrang op andere woningzoekenden.

Ik heb een andere woning. Wanneer wordt de verhuiskostenvergoeding betaald?

Deze wordt betaald op het moment dat Wonion een opzegging van de huidige woning heeft en een ondertekend huurcontract van de nieuwe woning. Op het moment dat deze documenten in bezit zijn, duurt het minimaal 1,5 week voordat het bedrag bij u op de rekening staat. Dit proces kan Wonion niet versnellen.

Wat gebeurt er met de leegstaande woningen?

Deze worden tijdelijk verhuurd door Interveste. Met vragen hierover kunt u terecht bij Interveste: www.interveste.nl. Huurders van Interveste vallen niet onder de rechten van het Sociaal Plan.

De wijk verpaupert. Wat doen jullie hier aan?

Wonion zet extra mensen en middelen in om verpaupering van de wijk zoveel mogelijk tegen te gaan. Leegstaande woningen worden voorzien van gordijnen en tuinen worden onderhouden.

Wanneer beginnen jullie?

Wanneer we waar starten, staat uitgebreid omschreven in de brochure over de planning. Deze vindt u in de buurt waarin u woont.

Ik heb al een aantal keer op een woning buiten de wijk gereageerd en ik kom niet in aanmerking. Hoe kan dit?

Sommigen woningen worden uitgesloten voor herstructureringsurgenten, dan wordt geselecteerd op basis van inschrijfduur. Uw positie kan dan anders zijn, omdat u misschien nog niet zo lang ingeschreven staat. Daarnaast hebben woningzoekenden met een sociale of medische urgentie voorrang op woningzoekenden met een herstructureringsurgentie, tenzij de woning uitgesloten wordt voor sociale en medische urgenten. Het kan dus voorkomen dat u, ondanks uw herstructureringsurgentie, niet direct in aanmerking komt voor de woning waarop u reageert.